Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μας αφήνει μια πίκρα, μπορεί να είμασταν μόλις ένα γκολ μακριά από το στόχο μας, όμως όσοι ζήσαμε αυτές τις στιγμές το απόγευμα της Κυριακής στο Ενωσιακό Γήπεδο Χαλκίδας, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας και τον κόσμο μας. Τελικό 1-1, δίνει στον ΠΑΟΚ το 17ο πρωτάθλημα του, όμως το όνειρο των Αβαντίδων είναι ζωντανό και δεν θα σβήσει. 

ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΚΟΛ! 

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και παρά την ζεστή ατμόσφαιρα που υπήρχε στις εξέδρες του γηπέδου, έδειξε να είναι με τον "αέρα" του πρωταθλητή. Μόλις στο 5ο λεπτό από φάουλ της Χαλατσογιάννη, η μπάλα προσέκρουσε στην συμβολή των δοκαριών, ενώ στην επαναφορά και στην διπλή προσπάθεια των παικτριών του "δικεφάλου", η άμυνα των Αβαντίδων έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή. H ομάδα μας προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα αλλά οι φιλοξενούμενες ήταν αυτές που απειλούσαν κυριότερα με "στημένες" μπάλες. Και φτάνουμε στο 32ο λεπτό, όταν η Ακίντα πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Η Κενυάτισσα αφού πέρασε δύο παίκτριες, έπιασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να παίρνει φάλτσα και να ξεγελά την Γιαννακούλη για το 0-1. Αλλά αυτή ήταν η στιγμή που ξεχωρίζουν οι Αβαντίδες από τις υπόλοιπες ομάδες. Με την βοήθεια του κόσμου μας, που "ξέσπασε" μετά το γκολ του ΠΑΟΚ και ώθησε τις παίκτριες του Ντράγκαν Κνέζεβιτς με τις εσωτερικές αλλαγές που έκανε η ομάδα μας, πήραμε την κατοχή της μπάλας και αρχίζαμε να πιέζουμε κυριότερα τα στόπερ του ΠΑΟΚ, δημιουργώντας τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Και θα μπορούσαμε να το κάνουμε σε δύο μοναδικές και πανομοιότυπες στιγμές με πρωταγωνίστριες την Κοκοτσάκη και την Κατωπόδη. Στο 40΄, η Κατωπόδη έκλεψε την μπάλα και έκανε το γύρισμα στην περιοχή, όπου πετάχτηκε η Κοκοτσάκη αλλά η προβολή της από την μικρή περιοχή, βρήκε σε ετοιμότητα την Μπάτερφιλντ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι οι δύο παίκτριες συνδυάστηκαν από την άλλη πλευρά, αλλά και πάλι η προβολή της επιθετικού της ομάδας μας δεν βρήκε στόχο και πέρασε ελάχιστα πάνω. Το γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με την εκτέλεση κόρνερ της Άκσα, να βρίσκει την Μακρή, που με προβολή έκανε το 1-1 και έβαλε "φωτιά" στις εξέδρες του γηπέδου. 



ΕΝΑ ΤΣΑΚ ΚΑΙ ΧΑΣΟΜΕΡΙΑ! 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με την Πλυτά να εκτελεί κόρνερ και η Μελισσού να πετάγεται από πλεονεκτική θέση, όμως η αφύλαχτη κεφαλιά της, πέρασε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια της Μπάτερφιλντ. Λίγα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Άκσα να απειλήσει και με ατομική ενέργεια πέρασε όποια βρήκε στο διάβα της, όμως το σουτ της βρήκε σε ετοιμότητα την Αμερικανίδα τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Στην φάση τραυματίστηκε η τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και αντικαταστάθηκε 7 λεπτά αργότερα από την Χατζηχαριστού. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με τον χρόνο για να πάρουν το τελικό αποτέλεσμα και παρά τις εσωτερικές αλλαγές και τις παίκτριες που ήρθαν από το πάγκο, η ομάδα μας παρά το γεγονός ότι δεν έπαψε στιγμή να παίζει παθιασμένα και να είναι πρώτη σε όλες τις μονομαχίες, δεν κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Προς το τέλος του ματς και ενώ πλέον, η ομάδα μας είχε μόνο επιθετικές βλέψεις, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια καλή στιγμή με το σουτ της Μπουζίνου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ η Γιαννακούλη. 

Πλέον και με μια αγωνιστική να απομένει, ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας για μια ακόμα χρονιά, ωστόσο η ομάδα μας ταξιδεύει στην Λάρισα και θέλει να τερματίσει στην δεύτερη θέση του Final 4. Μπορεί να μην έχει απολύτως καμία σημασία, όμως είναι το επισφράγισμα μιας προσπάθειας για την οποία μόνο περήφανοι μπορούμε να νοιώθουμε. 

Μας μένει μόνο ένα αχ... σαν και αυτό που ακούστηκε στο γήπεδο από τις χαμένες ευκαιρίες των κοριτσιών μας. Τι θα μπορούσε αυτό να αλλάξει αν η μπάλα έκανε το χατίρι στην Δήμητρα, στην Αναστασία, στην Χαρά, στην Ιωάννα, στην Ματούλα, στην Ηλέκτρα, στην Μαριάννα, στην Άκσα, στην Χριστίνα, στην Ιωάννα, στην Μαίρη, στην Ελπίδα, στην Μαρίνα, στην Κατερίνα, στη Νικολέτα, στην Άννα, στην Παναγιώτα, στην Πελαγία, στην Λουκία, στην Μαρίλια, στην Raenah, στον Ντράγκαν, στον Βασίλη, στον Κωνσταντίνο, στην Σωτηρία, στον Κωνσταντίνο, στον Βασίλη και στον Βαλάντη. 

Για όλους αυτούς το όνειρο θα συνεχιστεί... με τον κόσμο στο πλευρό μας για τις Αβαντίδες, για το γυναικείο ποδόσφαιρο για την Χαλκίδα! 



ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ (Ντράγκαν Κνέζεβιτς): Γιαννακούλη, Τζαφέρη, Νεοφύτου, Μελισσού (90′ Πρίφτη), Πύθουλα, Πλυτά, Μακρή (79′ Αργυρίου), Κοκοτσάκη, Κατωπόδη, Άκσα, Παχάκη.

ΠΑΟΚ (Λευτέρης Κανάτας): Μπάτέρφιλντ (69′ Χατζηχρήστου), Σμιλίκοβιτς, Δοϊναρλή, Γιαννακά, Μήτκου, Ακίντα, Γιοβάνη, Χαλατσογιάννη, Μασούρη, Σιδηροπούλου (17′ Μπουζίνου), Μπαξαβάνου.