Γράψαμε ιστορία και ήταν μια μεγάλη μέρα για τις Αβαντίδες, για το ποδόσφαιρο της Εύβοιας και για την Χαλκίδα! Η ομάδα μας επικράτησε με 2-0 της ΑΕ Λάρισας, πήρε το πρώτο τρίποντο στο final 4 του πρωταθλήματος και ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας, που θα κρίνει πολλά για την κατάκτηση του τίτλου. Όλες οι παίκτριες έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους, με σκόρερ και των δύο τερμάτων να είναι η Άκσα, που μπορεί να "θυσίασε" τον γάμο της αδελφής της για το σημερινό ματς, αλλά ετοίμασε γαμήλια τούρτα για την ομάδα μας! 

ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ... ΑΚΣΑ! 

Και για τις δύο ομάδες, η αναμέτρηση ήταν το τελευταίο τους χαρτί για να μείνουν "ζωντανές" για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την ομάδα μας να προέρχεται από την ήττα στην έδρα του ΠΑΟΚ και την Λάρισα, από την εντός έδρας ήττα από τον Εργοτέλη και το άγχος φάνηκε στα πρώτα λεπτά. Με τις φιλοξενούμενες να μπαίνουν καλύτερα και να έχουν την κατοχή της μπάλας και να δημιουργεί προϋποθέσεις για κάτι καλό. Και το έκανε στο 18ο λεπτό, όταν η Μούστο πέρασε το κεντρικό μας δίδυμο και βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά η Γιαννακούλη έδιωξε με τα πόδια κρατώντας το "μηδέν" στην εστία της και τις καρδιές των θεατών στην θέση τους. Η ομάδα μας άρχισε να ανεβάζει τα ποσοστά κατοχής της, ωστόσο το ημίχρονο περνούσε χωρίς καμία φάση, μέχρι το 30ο λεπτό και την ασύλληπτη έμπνευση της Άκσα. Η Αγγλίδα, αφού ντρίπλαρε δύο αντιπάλους της, έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ πολύ έξω από την περιοχή με την τερματοφύλακα Βλασιάδου να αιφνιδιάζεται και να χάνει την μπάλα, βλέποντας την να καταλήγει στα δίχτυα. Το 1-0 ήταν γεγονός και αυτό που τόνισε την αυτοπεποίθηση της ομάδας μας!

Μάλιστα η Άκσα το ξαναδοκίμασε λίγο αργότερα, όταν συνεργάστηκε με την Κοκοτσάκη, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά έξω, στην μεγαλύτερη ευκαιρία μετά το γκολ και μέχρι την λήξη του ημιχρόνου. 

ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ! 

Στο δεύτερο μέρος και με το πλεονέκτημα που έδινε το 1-0, η ομάδα μας πάτησε καλύτερα στο γήπεδο και χωρίς να κινδυνεύει, έκανε σωστή διαχείριση του ματς. Μάλιστα ήταν εκείνη που δημιουργούσε τις καλύτερες φάσεις, κάτι που έγινε γκολ στο 70ο λεπτό. Η Κοκοτσάκη κινήθηκε πολύ ωραία από τα πλάγια και μπήκε στην περιοχή, αλλά δέχτηκε το μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα, παρά το γεγονός ότι στην εξέλιξη της φάσης, η Μακρή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει και πάλι η Άκσα, που δεν λάθεψε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά λίγες ήταν οι φορές που πραγματικά έφτασαν στην περιοχή μας με αξιώσεις. Ακόμα και αυτές τις λίγες, είτε η άμυνα μας, είτε η Γιαννακούλη, δεν επέτρεψαν να γίνουν γκολ και να δημιουργήσουν άγχος. 

Ήταν μια τεράστια νίκη μέχρι την... επόμενη, με την ομάδα μας να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική και με νίκη να γίνεται πολύ σοβαρός διεκδικητής του πρωταθλήματος. Μια μεγάλη μέρα που ζήσουμε και μια ακόμα μεγαλύτερη αυτή που έρχεται! Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε! 


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χατζηγιάννης (Πειραιά)/Λαμπρόπουλου (Πειραιά)- Λεκαράκος (Πειραιά).

ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ (Ντράγκαν Κνέζεβιτς): Γιαννακούλη, Νεοφύτου, Μελισσού, Πύθουλα, Τζαφέρη (70′ Παχάκη), Πλυτά, Κατωπόδη, Κοκοτσάκη, Μακρή (85′ Αργυρίου), Άκσα (90’+1′ Πρίφτη), Μπριασούλη.

ΛΑΡΙΣΑ (Βασίλης Πάνος): Βλασιάδου, Τσαραντάνη (64′ Ρήγα), Κόντου, Σωτηριάδη (76′ Νταβού), Νικολαΐδου, Παυλόπουλου (90′ Μέλλου), Castanon, Γούλα, Strubelova, Musto, Μούκα (46′ Seara).