Μπορεί να προερχόμασταν από δύο αρνητικά αποτελέσματα, μπορεί να βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση μετά το πέναλτι που κέρδισε η Ολυμπιάδα Υμηττού και μπορεί η ροή του αγώνα να μην μας βοήθησε, όμως ακόμα και έτσι η ομάδα μας πήρε τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Υμηττού με 2-0 και συνεχίζει την πορεία της για τα πλέι-οφ. Και για γίνει αυτό, έπρεπε να υπάρξει η Γιαννακούλη να πιάσει το πέναλτι στο 43' και η Πλυτά για να λύσει τον "γόρδιο δεσμό" στο 85'. Η Άκσα Μούστανγκ στο 90', διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και σιγούρεψε τη νίκη της ομάδα μας!

 

ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ! 

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν τη νίκη και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Οι Αβαντίδες προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι με την κατοχή της μπάλας και να οργανώσει το παιχνίδι της από την άμυνα. Αντίθετα η Ολυμπιάδα πίεσε ψηλά και προσπαθούσε να βγει στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο 15ο λεπτό, η Γεωργακοπούλου βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και σούταρε με την Γιαννακούλη να είναι σε ετοιμότητα. Στο 30' ήταν η σειρά της ομάδας μας να κάνει την ευκαιρία με την Κοκοτσάκη να βγαίνει στην "πλάτη" της άμυνας των φιλοξενούμενων και αφού δεν μπορεί να σουτάρει σε πρώτο χρόνο, το κάνει σε δεύτερη φάση με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα μας, με την Μπριασούλη να εκτελεί το φάουλ, την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει εκτός. Φτάνουμε στο 42', όταν η Γεωργακοπούλου κινήθηκε από τα αριστερά και δέχτηκε το μαρκάρισμα από την Μελισσού με τον διαιτητή της αναμέτρησης να αποδεικνύει το σημείο το πέναλτι. Η Κοκμοτού ανέλαβε την εκτέλεση με την Γιαννακούλη να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση και να "κρατάει" απαραβίαστη την εστία της. 


ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ! 

Με την έναρξη της επανάληψης, η ομάδα μας προσπάθησε και κατάφερε να γίνει ακόμα πιο πιεστική και τα κατάφερε. Αυτό όμως που δεν κατάφερε είναι να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ, παρόλες τις ευκαιρίες. Στο 53' η Μελισσού πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η Κοτσιμπέλι είχε την απάντηση, όπως και στο 61' με την Παχάκη να κάνει την προβολή από πάρα πολύ καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Ανάλογη κατάληξη και το φάουλ της Πύθουλα με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Και φτάνουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τα πάντα να κρίνονται σε αυτό το διάστημα. Στο 82' σε μια αντεπίθεση, η Ολυμπιάδα θα χάσει πολύ καλή ευκαιρία με την Γκούνη να βρίσκει την Τσιρούλη, αυτή να κερδίζει την κόντρα με την Γιαννακούλη και να πλασάρει από πλάγια θέση, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκτός. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση για την ομάδα μας με την Άκσα να κάνει πολύ ωραία ενέργεια από πλάγια να βρίσκει την Πλυτά στο ύψος της μεγάλης περιοχής και εκείνη με εξαιρετικό σουτ να ανοίγει το σκορ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Πλέον η ψυχολογία είχε αλλάξει και οι φιλοξενούμενες αναγκάστηκαν να βγουν πιο ψηλά αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Αλλά συνέβη το αντίθετο. Η Άκσα στο 90ο λεπτό, βρήκε τον ελάχιστο χώρο που χρειάζονταν και σούταρε με την Κοτσιμπέλι να μην μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα και το 2-0 ήταν γεγονός, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.


Μια δύσκολη, αλλά πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας, που πλέον στους τέσσερις αγώνες που απομένουν θα τα δώσει όλα για να πάρει μία από τις 2 πρώτες θέσεις του ομίλου. 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαράνος - Τζάνης - Τράντας (Αθήνων) 

ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: (Κνέζεβιτς) Γιαννακούλη,Μπριασούλη (83' Αργυρίου), Νεοφύτου (71' Τζαφέρη), Μελισσού, Πύθουλα, Πλυτά, Μακρή, Λάγιου (48' Παχάκη), Κοκοτσάκη (83' Πρίφτη), Άκσα, Κατοπώδη 

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΥΜΗΤΤΟΥ: (Γκαλίτσιος Νίκος), Κοτσιμπέλι, Μπούτλα, Τσούκα, Μάρκου, Μιχαλοπούλου