Σε ένα ματς, που η ομάδα μας καλούνταν να αντιμετωπίσει την απραξία ενάμιση μήνα και τις «παγίδες» που κρύβει ένα ματς, που είναι το πρώτο της χρονιάς, οι Αβαντίδες Χαλκίδας πέρασαν από την έδρα της ΑΕΚ Μεσολογγίου με 1-2. Η Λάγιου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο τέλος του ημιχρόνου και η Άκσα, πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, τα γκολ της ομάδας μας!

ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ!

Η ομάδα μας ξεκίνησε την αναμέτρηση, έτσι ακριβώς όπως τελείωσε το 2021. Συντριπτική κατοχή της μπάλας και αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ, όμως η μαζική άμυνα της ΑΕΚ Μεσολογγίου, δεν άφησε περιθώρια για να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι αξιώσεων. Η Κοκοτσάκη από πλάγια θέση στο 5ο λεπτό απείλησε, αλλά η πολύ καλή Παναγιωτοπούλου, δεν είχε πρόβλημα. Ίδια κατάληξη και η κεφαλιά της Λάγιου, από την μικρή περιοχή στο 13ο λεπτό. Δεν αιφνιδίασε την Παναγιωτοπούλου, ούτε η σέντρα σουτ της Νεοφύτου στο 22’, ενώ το σουτ της Τζαφέρη, επτά λεπτά αργότερα, πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 35’ είχαμε την καλύτερη ευκαιρία για την ομάδα μας, με την Παχάκη να κάνει ωραία κίνηση και να σουτάρει με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η ομάδα μας κέρδισε το πέναλτι, όταν η ΑΕΚ Μεσολογγίου επιχείρησε να κάνει την πρώτη επίσκεψη στην εστία μας. Ένα φάουλ στην σέντρα ανέβασε αρκετές παίκτριες των γηπεδούχων, η Μελισσού «καθάρισε» την φάση και έδωσε την μπάλα στην Άκσα, η οποία δεν είχε άλλο τρόπο για να κοπεί από το πέναλτι. Η αρχηγός Λάγιου, έστειλε την μπάλα, αντίθετα από την πορεία της τερματοφύλακας και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το προβάδισμα για την ομάδα μας!

ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ Μεσολογγίου προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν τα κατάφερε με την ομάδα μας να κρατά την κατοχή και να έχει την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη. Η Παχάκη γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, με την Κοκοτσάκη να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή από την μικρή περιοχή. Οι γηπεδούχες άρχισαν να απειλούν χωρίς όμως να πατούν την περιοχή μας και κυριότερα με τις εκτελέσεις φάουλ της Μόκα. Σε μία από αυτές, η Βάτσικα ήρθε στην πορεία της μπάλας, αλλά εκείνη πέρασε ελάχιστα έξω στο 69’ . Η Λάγιου δεν τα κατάφερε από κοντά δύο λεπτά αργότερα, καθώς το σουτ της μέσα από την περιοχή, πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Και φτάνουμε στο 76ο λεπτό και στην ισοφάριση της ΑΕΚ, με την πολύ όμορφη και εύστοχη εκτέλεση φάουλ. Κάπως έτσι, φάνηκε ότι το παιχνίδι από τον έλεγχο της ομάδας μας, όμως εκεί μίλησε η «ψυχή» και η «καρδιά» των παικτριών του Ντράγκαν Κνέζεβιτς. Στο 85ο λεπτό, η Πλυτά βρήκε με βαθιά μπαλιά την Κοκοτσάκη, η οποία τροφοδότησε την Άκσα και εκείνη με το σουτ κατάφερε να δώσει το γκολ, που χάρισε τη νίκη στην ομάδα μας!

Σίγουρα η ομάδα μας, δεν έφτασε στα επίπεδα του ποδοσφαίρου που μπορεί να παίξει. Ωστόσο υπάρχουν ελαφρυντικά και είμαστε πεπεισμένοι ότι η δύσκολη συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη. Κρατάμε το τρίποντο της νίκης και ότι η ομάδα μας βρίσκεται από σήμερα στην κορυφή (με τον Εργοτέλη να έχει ένα ματς λιγότερο) και θέλουμε να μείνουμε εκεί μέχρι τέλους!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΚ Μεσολογγίου: Παναγιωτοπούλου, Βρανά- Τριανταφύλλου, Τζουμερκιωτη (51' Γεωργίου), Μοκκα, Gomes Farias, Βατσικα, Γρομητσαρη, Πετσινη (74' Παπαδογεωργου), Φιλανδριανου, Λαζανά Ι., Ευθυμίου.

Άβαντες Χαλκίδας: Γιαννακουλη, Νεοφύτου, Τζαφέρη (69' Μπριασούλη), Μελισσού, Πύθουλα, Πλυτά, Μακρή (65' Κατοπωδη), Λάγιου, Κοκοτσακη, Mushatag, Παχακη(87' Πρίφτη)