Οι Αβάντιδες Χαλκίδας θα ήθελαν να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα της ομάδας μας με την ΑΕΚ Μεσολογγίου από το Nafpaktianews Web TV. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει ανάγκη της ζωντανής μετάδοσης όλων των αγώνων του πρωταθλήματος και προς το σκοπό αυτό έχει ενεργήσει και η ομάδα μας με την δημιουργία του δικού της καναλιού στο Youtube.

Ωστόσο μεταδόσεις σαν και αυτή, δεν θα πρέπει να υπάρχουν καθώς υποβαθμίζουν τον αγώνα των ποδοσφαιριστριών και των δύο ομάδων, που έδωσαν το δικό τους αγώνα και θέτουν σε αμφισβήτηση την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, που η ομάδα μας, ενεργά βοηθάει τα τελευταία χρόνια.

Μπαίνοντας στην διαδικασία αυτή, αν και άδικη επαναλαμβάνουμε για τις προσπάθειες των αθλητριών θα θέλαμε να επισημάνουμε τις δύο φάσεις που έγιναν αντικείμενο απασχόλησης.

  1.      Στο πέναλτι που κερδίζει η ομάδα μας, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο εκφωνητής διαμαρτυρήθηκε αν ήταν εντός της περιοχής και όπως μπορούμε να δούμε από την Εικόνα 1, η φάση έγινε ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Στην ίδια φάση δεν γίνεται αντικείμενο αμφισβήτησης για την ορθότητα της απόφασης, καθώς η Άκσα ανατράπηκε καθαρά από την αμυντικό της ΑΕΚ Μεσολογγίου. Επίσης στην ίδια φάση, ο εκφωνητής, διαμαρτυρήθηκε για τα λεπτά των καθυστερήσεων, που όπως φαίνονται στην εικόνα 1, ήταν στο 46.11. Επισημαίνουμε ότι η φάση του πέναλτι, ξεκίνησε από φάουλ που εκτέλεσε η ομάδα της ΑΕΚ στο κέντρο του γηπέδου και ακολούθως στην φάση, έγινε το πέναλτι, χωρίς να υπάρχει διακοπή στο παιχνίδι ή να μπορούσε ο διαιτητής να διακόψει ακόμα και αν το ήθελε. Για την ιστορία, το φάουλ της ομάδας του Μεσολογγίου, εκτελέστηκε στο 44.28 του πρώτου ημιχρόνου. Συνεπώς και αυτό το επιχείρημα δεν ισχύει.

  2.        Στην φάση του δεύτερου γκολ, θα πρέπει να καταλάβουμε που ακριβώς ο εκφωνητής είδε το οφσάιντ. Καθώς στην αρχή της φάσης Εικόνα 2 και με το στιγμιότυπο που υπάρχει, φαίνεται η Κοκοτσάκη να κάνει αντίθετη κίνηση από την αμυντικό και να υπάρχει και μια δεύτερη αμυντικός που οριακά την καλύπτει. Ωστόσο αυτό το στιγμιότυπο δείχνει την μπάλα να είναι ήδη στον αέρα και αρκετό χρόνο από την στιγμή που έφυγε από τα πόδια της Πλυτά. Συνεπώς ή καταρρίπτεται η λογική και η φυσική ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΦΣΑΪΝΤ. Σε δεύτερο χρόνο, η πάσα της Κοκοτσάκη στην Άκσα (εικόνα 3) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΦΣΑΪΝΤ, καθώς η γραμμή της μεγάλης περιοχής είναι ο καλύτερος μάρτυρας.


Βεβαίως το εν λόγω τηλεοπτικό μέσο, δεν μπήκε στο κόπο να πάρει δηλώσεις από τον προπονητή της ομάδας μας και κάποια παίκτρια, αλλά προτίμησε να αναρτήσει μόνο την θεμιτή άποψη των γηπεδούχων. Αλλά οι κανόνες της αντικειμενικότητας, άλλα πράγματα ορίζουν!

Συνεπώς το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο δεν έχει ανάγκη την αντιπαράθεση και την οξύτητα. Η ομάδα μας, έχει ως στόχο την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και προς το σκοπό αυτό, η διοίκηση επενδύει καθημερινά.

Με όλα αυτά, να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε την ΑΕΚ Μεσολογγίου για την φιλοξενία!